کانوکشن ( Convection ) چیست؟

--------------------------------

در هنگام خرید اجاق گاز فردار یا مایکروویو موارد بسیاری وجود دارد که به جهت استفاده بهتر و همچنین سریع‌تر شدن کارها می‌بایست به آن توجه کرد. به طور کلی فرها و مایکروویوها با داشتن قابلیت‌هایی، استفاده از فر را می‌توانند برای ما بسیار دلپذیر و آسان کنند. یکی از این قابلیت‌ها وجود convection fan است.
به زبان ساده، کانوکشن یک فن و سیستم تهویه در فر می‌باشد که کمک می‌کند تا جریان هوای گرم داخل فر به‌ طور یکنواخت در اطراف غذا پخش شود.

عملکرد کانوکشن فن

با این مثال عملکرد convection برای ما روشن‌تر می‌شود، یک روز سرد زمستان را در نظر بگیرید که باد می‌وزد در این شرایط ما سرما را بیشتر احساس میکنیم نسبت به روزی دیگر که دما یکسان بوده و بادی نمی‌وزد. این مثال مشابه پخت و پز با فن کانوکشن است. در فر با ویژگی convection حرارت بیشتر شده و همچنین گرما در تمام نقاط فر به طور یکنواخت پخش می‌شود.

 

در استفاده از فر بدون کانوکشن، گرما از دیواره‌های فر به مواد غذایی منتقل می‌شود که در این حالت حرارت در نقاط مختلف فر متفاوت است و ممکن است در یک نقطه حرارت بیشتر از نقاط دیگر باشد در نتیجه موادغذایی هم به‌طور یکنواخت نمی‌پزند که تکنولوژی کانوکشن این مشکل را برطرف کرده و باعث می‌شود که در زمان استفاده از فر گرما به‌طور یکسان در محفظه فر پخش شود.

چرا باید از کانوکشن استفاده کنیم؟

  • پخت مواد غذایی سریع‌تر می‌شود، از آنجایی که هوای گرم علاوه بر اطراف به‌طور مستقیم روی مواد غذایی اثر می‌گذارد پخت و پز را حدود ۲۵ درصد تسریع می‌بخشد.
  • پخت یکسان، در فرهای معمولی هوای گرم در قسمت‌های مختلف متفاوت است اما در فر با فن کانوکشنبه‌ دلیل چرخش هوای گرم حرارت در محفظه فر یکسان بوده در نتیجه پخت مواد غذایی نیز یکسان صورت می‌گیرد.
  • موادغذایی بهتر برشته می‌شوند، در فرهای معمولی رطوبت مواد غذایی نمی‌تواند خارج شود بنابراین هوای فر مرطوب شده و برشته شدن مواد غذایی اغلب یا زمان زیادی می‌برد یا به خوبی انجام نمی‌گیرد اما هوای خشک و داغ فن کانوکشن با حفظ رطوبت مواد غذایی سطح آن‌ها را در زمان کمتری کاملا برشته می‌کند.
  • صرفه جویی در مصرف انرژی، در فر با قابلیت Convection Fan مواد غذایی سریع‌تر و با دمای پایین‌تری آماده می‌شوند در نتیجه انرژی کمتری نسبت به فرهای معمولی مصرف می‌شود.


نکاتی که در هنگام استفاده از Convection Fan باید به آن توجه کرد:

  • دما در فر کانوکشنبه سرعت و به‌طور یکنواخت بالا می‌رود. درجه حرارتی که در دستورهای پخت وجود دارد برای فرهای معمولی است و برای پخت مواد غذایی در فرهای کانوکشن درجه حرارت را باید ۲۵ درجه سانتی‌گراد کاهش دهید و برای غذاهایی که زمان پخت طولانی‌تری دارند بهتر است دما را ۲۵ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد کم کنید.
  • از ظروف بدون دیواره یا با دیواره کوتاه مانند سینی فر استفاده کنید تا مطمئن شوید هوا در جریان است.
  • در پخت غذا با فر کانوکشن بهتر است قبل از پایان پخت غذا را چک کنید.
  • توصیه می‌شود در هنگام پخت گوشت روی آن را با فویل نپوشانید. در فر کانوکشن سطح غذا سریع برشته می‌شود اما این به آن معنا نیست که غذای شما پخته باشد پس بهتر است از دماسنج آشپزخانه استفاده کنید و یا غذا را تست کنید.

نتیجه‌گیری:

با مطالعه این مقاله از دانشنامه هورانه متوجه اهمیت فن کانوکشن در فر و مایکروویو شدیم و اینکه اجاق گازهای دارای فن کانوکشن چه مزیتی برای ما در آشپزی فراهم می‌کنند، اگر شما در فکر خرید اجاق گاز فردار هستید و می‌خواهید کار کردن با فر برای شما آسان شود اجاق گازی را خریداری کنید که مجهز به فن کانوکشن است.
با وجود Convection Fan، شما قادر هستید هم در زمان خود و هم در مصرف انرژی صرفه‌جویی کنید علاوه بر آن می‌توانید غذاهایتان را با پختی یکسان و کیفیتی بالا طبخ کنید. پس در هنگام خرید اجاق گاز حتما به ویژگی کانوکشن فن توجه کنید.

 

نظرات کاربران

مطالب مرتبط

فروشگاه مهیار

تحویل سریع

محصولات خریداری شده را در کمترین زمان ممکن دریافت نمایید.

فروشگاه مهیار

مناسبترین قیمت

ما با هدف رفع یک نیاز اجتماعی مهم همواره خود را در ارائه ی مناسبترین قیمت ها به مشتریان مسئول می دانیم.

فروشگاه مهیار

پشتیبانی

تیم پشتیبانی فروشگاه در تمامی روزهای کاری هفته در خدمت مشتریان و آماده پاسخگویی به سوالات شما در زمینه خرید، پرداخت و دریافت مرسولات است.

تمامی حقوق مادی و معنوی وبسایت متعلق به فروشگاه مهیار است.
vafakaramzadegan.ir